Máme pro vás tipy na knižní novinky ze světa kuchařek

Na talíři / 4.11.2014

Hledáte nějakou novou kuchařku nebo pátráte po tipech na vánoční dárek? S kuchařkami se teď roztrhl pytel.

Najít správnou kuchařku je někdy oříšek. Knižní trh je jimi doslova přesycen. Přinášíme vám proto přehled knižních novinek podzimu. Třeba mezi nimi najdete i tip na vánoční dárek.

Nevíte, co jíte

Vydává: BizBooks

Autoři: RNDr. Petr Fořt, CSc. a Ing. Ivan Mach , CSc

Dostupné zde

Cena: 297,-

Nevíte co jíte_MTato kuchařka se nám poli kuchařek jeví jako velmi zajímavým počinem. Jde o kontroverzní knihu od českých odborníků a myslíme, že stojí rozhodně za přečtení. Zvlášť pokud chceme opravdu žít zdravě a konečně rozumět všemu, co si přečteme na obalech potravin.

Nevíte, co jíte vás důkladně provede současným světem potravin a tipů i triků, které se v něm odehrávají. Na stránkách knihy si přečtete utajované informace o zákulisí spolupráce výrobců potravin a vědeckých institucí, o zakrývání kontroverzních faktů a problémů, které se týkají potravin, ale i návody a doporučení, jak se vyznat v záplavě různých doporučení, tipů a pouček týkajících se potravin. Díky knize Nevíte, co jíte proniknete i do tajů miniaturních textů na obalech a jejich významu. Konečně se zorientujete v pozitivech a negativech cukrů, tuků a dalších složek jídla, které denně konzumujeme.

Knihou Nevíte, co jíte navazuje společnost Albatros Media na úspěšné zahraniční bestsellery minulého roku – Zkorumpovaná farmacieProlhaná věda.

Malá škola zavařování

Vydává: Euromedia Group k.s., IKAR.

Dostupné zde

Cena: 261,-

mala skola zavarovaniK podzimu patří i zavařování. Nakladatelství IKAR přišlo s novinkou zaměřené právě na nakládání. A nejen na to.

Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat ryby nebo připravit úžasnou šunku. Za každým návodem vysvětlujícím novou techniku následuje řada báječných receptů popsaných krok za krokem, a navíc doplněných spoustou rad, připomínek a tipů. Během chvilky bude vaše spíž přetékat těmi nejlahodnějšími domácími pochoutkami, které se hned tak nezkazí.

Knihu zaměřenou na Zavařování najdete také jako novinku v edici Apetit. Již brzy se můžete těšit na recenzi právě této kuchařky.

Fantastické dorty

Vydává: Euromedia Group k.s., Ikar

Autorka: Karen Sullivanová

Dostupné zde

Cena: 369,-

Zdroj: Euromedia Group

Zdroj: Euromedia Group

Pro milovníky a milovnice pečení dortů je tu novinka, která vám pomůže se všemi záludnostmi zdobení dortů. Ať jsou i vaše dorty fantastické.

Naučíte se, jak používat modelovací hmotu, jako je marcipán, fondán, máslová poleva, temperovaná čokoláda a bílková poleva. Můžete si vyzkoušet více než 100 technik zdobení popsaných krok za krokem a doplněných tipy profesionálů, aby každá byla stoprocentně spolehlivá. Lahodné recepty na dorty a dezerty v široké škále vůní, chutí, konzistence, tvarů a velikostí vaši rodinu a přátele naprosto uchvátí.

S Evou v ráji

Vydává: Euromedia Group k.s., IKAR

Autorka: Eva Filipová

Dostupné zde

Cena: 282,-

 

Zdroj: Euromedia Group

Zdroj: Euromedia Group

Jste-li spíše na českou kuchyni, neměla by vám uniknout novinka Evy Filipové, kde najdete přes 200 receptů.

Autorka se věnuje čisté, moderní a kultivované kuchyni. Jídlo prezentované na talíři by mělo podle ní působit jako výtvarné dílo. Miluje vymýšlet úpravy tradičních, klasických a nezřídka polozapomenutých návodů podle současných požadavků moderní stravy. Kniha obsahuje polévky, vaječné pokrmy, pomazánky pro každého strávníka, recepty pro chřestovou sezonu, zeleninová jídla, atraktivní saláty, pokrmy z hub, mnoho jídel na oběd i večeři, palačinky, dezerty a moučníky, jimž neodoláte.

Kuchařka ze Svatojánu

Vydává: MOTTO

Autorka: Eva Francová

Dostupné zde

Cena: 339,-

 

Zdroj: Euromedia Group

Zdroj: Euromedia Group

Úspěšná foodblogerka Eva Francová vydala v září svou kuchařku a momentálně už bylo třeba připravit dotisk. Že vám ještě chybí ve sbírce? Rychle to napravte, tohle za to rozhodně stojí.

Být ženou znamená dávat a udržovat život v mnoha podobách. Zahřívat svou rodinu ohněm v kamnech i bezpodmínečnou láskou. Být opěrným sloupem, laskavou jistotou, která trvá bez ohledu na zmatek tam venku. Zdaleka nejde jen o jídlo, ale i k němu je třeba přistupovat vědomě. Dobře uvařit neznamená jen se chutně najíst, „dobře“ by mělo být nejen na jazyku, ale v celém těle, v mysli, na Zemi. Být ženou a pravou vládkyní krbu znamená dělat svět lepším místem pro všechny.

Chcete-li o Evě vědět více, přečtěte si rozhovor, kde prozradila i recept na polévku odstraňující chmury.

Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice

Vydává: Motto

Autorka: Lenka Požárová

Dostupné zde

Cena: 311,-

Zdroj: Euromedia Group

Zdroj: Euromedia Group

Hledáte-li však něco jiného, než klasické kuchařky, koukněte na novinku Lenky Požárové. Najdete v ní recepty, propracovanou stylovou grafiku a svérázný text. O zábavu budete mít postaráno.

Recepty inspirované románem Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice voní nejen po těchto dvou surovinách, ale i po koriandru, limetkách, rumu nebo kokosovém mléku. Zároveň tu má prostor i česká klasika, která s mírným vyšperkováním dokáže očarovat cizince i Čecha jako poleno. Co by chutnalo Fernandovi? Co by uvařil Oskar? A co by na to řekl Adam? Stejně jako je zmiňovaný román o vztazích Nely k těmto mužům, tak je kuchařka o tom, co by tyto postavy měly na talíři. Lenka Požárová dokáže recepty vymyslet, uvařit, nastylovat, nafotit i přidat k nim poutavý text. Její mimořádný cit pro detail, nadání, mlsnost a fantazie se spojily a výsledkem je dech beroucí kuchařka.

Kuchařku, ve která vás těší listovat by měl mít doma každý. Doufáme, že jste si vybrali a pokud ne, možná vás osloví něco z našich předchozích tipů.

 Zdroj perexové fotografie: photl.com

Alice Jendelová

Alice Jendelová

Jsem holka plná protikladů. Ačkoliv už věkem přes 20, stejně milovnice pohádek, Hello Kitty a hlavně Harryho Pottera. Ačkoliv už ne studentka, stejně sběratelka lepíků, notýsků, zvýrazňovačů a všelijakých dalších roztomilostí a nutností z papírnictví. Ačkoliv milovnice domova a svého klidu, stejně cestovatelka celým srdcem s mnoha cestovatelskými sny. A ačkoliv kuchtička, co mnohokrát něco připálí a zaneřádí celou kuchyň, stejně redaktorka sekce Na talíři. ♥

Zanechte komentář



Vaše názory

  • Nominal

    Nominal, česká rodinná firma z Vysočiny, specializovaná na potraviny pro bezlepkovou a zdravou výživu, po intenzivní práci zadala do tisku svou první kuchařku.

    Během několika měsíční práce si dal tým Nominalu za cíl vytvořit kuchařku, která by ukázala, jak je snadné připravit pokrmy z bezlepkové mouky Nomix, které mohou být zároveň velmi pestré.