Petřínský gurmánský Atelier s Lime&Tonic

Na talíři / 11.10.2014

Restaurace Atelier se nachází kousek od Petřína. Lokalita je kouzelná. A co zážitek, který si připravili ve spolupráci s Lime&Tonic?

Atelier s tradicí

Další zážitek z nabídky Lime&Tonic s názvem Gurmánský atelier vás zavede skoro až na Petřín. Restaurace Atelier se nachází kousek od náměstí Kinských. Je rozdělena na dvě části, v té první najdete vinný bar s nepřeberným množstvím různých druhů vín. K té druhé části patří také venkovní zahrádka – a právě tady máte možnost dát si oběd. Pokud vám jméno Atelier něco říká, tak je nejspíš kvůli starému vršovickému Atelieru. Ačkoliv restaurace u Petřína je otevřená pouze pár týdnů, nejdete tu zkušený personál. Šéfkuchařem je Ondřej Soukup.

Interiér působí svěžím dojmem.

Vkusně zařízený interiér

Interiér je moderní s uměleckými prvky. Dominuje zde dřevo a oranžová barva společně se skvostnými obrazy. Přítomnost květin dodává pocit útulnosti.

Milovníci vína si přijdou na své.

Gurmánský zážitek

Na začátku jsme s kamarádkou dostaly couvert v podobě šunkové pěny s pečivem a sklenku aperitivu. Hlavně aperitiv nám chutnal, kombinace bílého vína, sirupu, skořice a vody byla netradiční a o to zajímavější.

Jeden z nejlepších welcome drinků.

Potom přišel na řadu předkrmový talíř. Obsahoval hovězí carpaccio s fenyklovým salátkem a hořčicovým dresinkem, marinované papričky s kozím sýrem a salátkem, dále lehce opečené hovězí carpaccio s fenyklovým salátem a hořčicovým dresingem a závěrem sardinky a makrely rilettes s bílou cibulí, opečeným chlebem a citronovým konfitem. Předkrm byl párovaný se Savignonem Blanc, ročník 2013, od Jaroslava Kůrky z Mikulova. Hlavně kombinace papriček s kozím sýrem byla chuťově výrazná a – jakožto milovnici mořských plodů – mi zachutnaly také sardinky a makrely.

Výborný kozí sýr s grilovanými papričkami.

Hlavní chod se skládal z grilovaných kalamár se zeleninou, krabí omáčky a bok-choi. Kalamáry šly s omáčkou perfektně dohromady a skutečně jsem si pochutnala. Druhou možností byl vepřový steak Mangalica s fenyklem, bramborami a špenátem. Steak byl šťavnatý a křupavý a čerstvý špenát k němu skvěle pasoval. Těžko říct, který hlavní chod byl lepší. Možná se přece jenom přikloním ke kalamárám, které vždy ráda ochutnám. Hlavní chod doplnila Pálava ze Znojma, ročník 2012.

Hlavní chod byl potěšením nejen pro chuťové buňky.

Hlavní chod nabízel výběr mezi vepřovým steakem a grilovanými kalamáry.

Dezert přišel v podobě jahodového poháru s pusinkami a kávy dle našeho výběru. Případně je možné zvolit čaj.

Sladká tečka v podobě jahod a kávy.

Profesionální obsluha

Obsluha je přátelská, vše ráda a ochotně vysvětlí a chová se slušně k zákazníkovi. Z této strany byla absolutní spokojenost.

Oáza klidu u Petřína

Toto malé schované místo si zaslouží pozornost. Najdete zde klid i v rušné době obědů. Co se týče cen, tak jsou příznivé a zcela odpovídají kvalitě. Pokud máte chuť na příjemnou večeři a poté třeba na procházku v okolí, Atelier je zcela jistě dobrou volbou. Zážitky Lime&Tonic jsou ve většině případů sázkou na jistotu a Atelier to jedině potvrzuje.

Lime&Tonic nabízí kromě gurmánských zážitků také relaxační procedury, adrenalinová dobrodružství a odpočinkové výlety.

Zdroj všech fotografií: Ilona Bartůšková, Generace 21

Ilona Bartůšková

Zanechte komentář