Brunch s Lime&Tonic

Avantgardní brunch s Lime&Tonic

Na talíři / 27.8.2014

AvantGarde společně s Lime&Tonic přichystali skutečně zážitkový brunch. Designový interiér, profesionální obsluha a fantastický bufet. Co víc si přát?

Šampaňské

Šampaňské na uvítanou

Restaurace se nachází v Dejvicích a je to jedna z nejlepších fusion restaurací, které jsem doposud navštívila. Najdete zde skvostný a elegantní design a bezchybné jídlo. Šéfkuchař Patrik Havlíček umí vyšvihnout kdejakou kuchyni. Brunch je potěšením jak pro vaše oči, tak pro chuťové buňky. S kamarádkou jsme byly v sedmém nebi. Bylo zde grilování, předkrmy byly hotové umělecké dílo a dezerty lákaly už na první pohled.

Na uvítanou jsme dostaly šampaňské. Potom nám obsluha ukázala, co všechno na nás čeká. Hned jsme věděly, že budeme odcházet spokojené. Bohatý předkrmový bufet (kachní prsa s pomeranči nebo nakládané houby s tofu), chřestová polévka, venkovní gril (tuňák, losos, krevety, kuře nebo steak) a rozkošný dezertní bufet. Co dodat, snad jen, že od začátku jsem se těšila na čokoládový dortík s tvarohem. Ale pěkně popořádku.

Předkrmový bufet

Z předkrmového bufetu mě nejvíce lákala studená okurková polévka, bruschetta, uzený losos a jarní rolka. Naprosto delikátní byly mušle. Těch jsem si užívala hlavně na dovolené ve Francii. Zaujal mě také food styling, ten byl opravdu precizní a nápaditý.

Dostaly jsme lahev bílého vína Savignon z Moravy. Víno bylo lehké, s vyváženým poměrem cukru a kyselinky. Perfektní kombinace s jídlem.

Předkrmový bufet vás krásně navnadí na celý brunch.

Grilování

Dále jsme se přesunuly ke grilu. Všichni milovníci masa budou jásat. Pět druhů masa, od ryb po kuřecí a steak. K tomu opečená brambora v alobalu, nakládané houby, grilovaná zelenina (rajčata, chřest, cuketa) a nudle. Zejména krevety a losos byly výborné. Losos se krásně rozpadal, byl výborně ochucený a to samé krevety na špízu. Nabídka je bohatá, každý si vybere. Je vidět chuť experimentovat a kombinování různých kombinací. A samotná příprava nemá chybu.

Zejména losos a krevety byly hotovým kulinářským uměním.

Zejména losos a krevety byly hotovým kulinářským uměním.

Bezchybné dezerty

Brunch zakončil výběr dezertů. Ovocný salát, jahody s krémem, mini cheesecake a mini čokoládový dortík a směs lesního ovoce. Byla to příjemná tečka na závěr. Poněvadž táhnu k čokoládě a na bufetu zbyl poslední kousek, obsluha připravila ještě extra mini čokoládový dortík. Plná chuť, výrazně čokoládová a díky tvarohu mi chutí trochu připomínal termix z dětství. Nostalgie je silný nástroj. Cheesecake si také zaslouží pochvalu, byl zase lehčí a šel výborně dohromady s nabízeným ovocem.

Dezerty byly vynikající, zejména čokoládový dortík.

Jedinečný zážitek

Obsluha byla profesionální a ochotná. Na začátku nás mile přivítali a závěrem nám připravili jako bonus čokoládový dortík. Proaktivita je něco, co se jen tak v pražských restauracích nevidí. Pro celkový dojem je důležitá harmonie mezi obsluhou, kvalitou jídla a interiérem. Tady vše dosahovalo 100 % spokojenosti.

Lime&Tonic přichystal další neotřelý zážitek a musím poznamenat, že to bylo snad to nejlepší, co jsem doposud vyzkoušela. Pokud máte slabost pro vychytaný design, bezchybný foodstyling a profesionální obsluhu, nebudete litovat.

Zdroj: Limeandtonic.com
Zdroj: Limeandtonic.com

Lime&Tonic nabízí originální akce a neotřelé nápady. Pražské zážitky pro vás připravuje čtveřice skvělých Pražanů – Blake, Tereza, Katka Jitka. Nabídka se neustále obměňuje a foodies v Praze se zajisté nikdy nemusí nudit.

Zdroj všech fotografií: Ilona Bartůšková, Generace 21

Ilona Bartůšková

Zanechte komentář



Vaše názory

  • Ladislav Klaboch

    Vazena pani Bartuskova,
    Plne souhlasim s Vasim vybornym hodnocenim skvělých brunchu AvantGarde.
    Ale pozor: hodnoceni pochazi z roku 2014. Kratce pote se leccos zmenilo – Patrik Havlicek byl odejit a obměnilo se 100% personalu. Novy kuchar Honza Puncochar je také dobry, ale vari zasadne jinou kuchyni. Přes leto se brunche nekonaji vubec. Uz je to jina restaurace.
    Doporucoval bych restauraci znovu navštívit.
    S pratelskym pozdravem,
    Lada