Save | Zdroj: soft2secure.com/

Co když ztratíte mobil a jste přihlášení na FB, Twitteru, Dropboxu nebo Google?

Technologie / 20.8.2014

Ztratili jste někdy telefon a byli jste přihlášení k nejrůznějším službám?

Mnozí z vás se často přihlašujete v prohlížeči do několika služeb najednou. Nejvíce však využíváte prohlížeč  Chrome od Google, který je v současné době velmi oblíbeným prohlížečem a ve většině telefonů přítomen. V telefonu používáte mobilní služby Google, ke kterým jste přihlášení. Mnozí z vás nepohrdnou například Facebook Messengerem, Facebook Page Managerem, Twitterem a několika dalšími aplikacemi.

Jste ve městě, nebo kdekoliv jinde a náhodou zjistíte, že jste ztratili telefon, nebo se nemůžete dostat k počítači, ke kterému jste přihlášeni. Většina z vás ví, že veškerá přihlášení jsou trvalá a zůstávají platná i po vypnutí telefonu, či počítače… A pokud ne, tak teď už to víte.

Tři kroky, které musíte udělat co nejdříve:

  1. Z jednotlivých služeb se vzdáleně odhlaste (viz níže)
  2. Změňte hesla k dotčeným službám
  3. Změňte hesla k ostatním využívaným službám:
  • E-mailové účty (které jste používali v zařízení),
  • Instagram,
  • Smartbanking (Fio), např. povolení UID  telefonu (Android IMEI, Apple UDID).
  • Apple ID,
  • Google Play,
  • atd.

Google Účet (Drive, Plus, Docs, Contacts, atd.)

  • Přihlásíte se do některé ze služeb na Google a vpravo kliknete na svůj obrázek účtu.
  • Pak klikněte na tlačítko Účet.
  • Zde se přepnete na záložku Datové nástroje.
  • Vedle hlavního panelu zvolíte tlačítko Zobrazit údaje o účtu a zadáte znovu své heslo k účtu, přihlásíte se.
  • Dostanete se do hlavního panelu, kde máte zaznamenané veškeré aktivity vašeho účtu.
  • U kolonky Účet, klikněte na tlačítko Připojené aplikace a weby. Zde můžete měnit přístupy aplikacím, webům a zařízením k vašemu účtu.

Gmail

  • Na Gmailu vpravo dole klepněte na Podrobnosti (pod Poslední aktivita účtu).
  • Klepněte na tlačítko Odhlásit všechny ostatní relace.

Facebook

  • Na Facebooku rozbalte pravé menu a klepněte na Nastavení,
  • Vlevo vyberte Zabezpečení
  • Rozbalte poslední část Kde jste přihlášeni (!!!).
  • Poklepejte na všechny odkazy Ukončit aktivitu.

Twitter

  • Na Twitteru rozbalte pravé menu a klepněte na Settings,
  • Vlevo vyberte Apps (!!!).
  • Vpravo poklepejte na Rewoke access.

Dropbox

  • Na Dropboxu rozbalte pravé menu a klepněte na Settings
  • Z horního menu vyberte My computers (!!!).
  • U jednotlivých položek poklepejte na odkaz Unlink.

A jsme u konce návodu. Uvedli jsme postup pro odhlášení nejpoužívanějších služeb uživatelů. Určitě existuje mnoho dalších služeb a aplikací, které většina uživatelů používá.

Pokud vám zde nějaká aplikace chybí, napište nám na email: vladimir.hurta@generace21.cz! Pokud máte vlastní návod na jinou aplikaci, která zde není, tak nám jej pošlete a my jej doplníme do článku.

Zdroj perexové fotografie: soft2secure.com

Vladimír Hurta

Vladimír Hurta

Na portálu Generace 21 zastávám pozici editora sekce Technologie. Pokud se zajímáte o hry, software, hardware a nové technologie, tak mi neváhejte napsat na vladimir.hurta@generace21.cz. Nebojte se rozšířit naše řady. Samozřejmě přijímáme i dámy, takže se hlaste! :-)

Zanechte komentář