Posilněte se o zkouškovém II. díl: Čínské nudle se zeleninou

Na talíři / 7.1.2013

Další díl seriálu s tipy na rychlá jídla.

Na skvělé nudle se zeleninou nemusíte chodit do čínské restaurace. Snadno si je připravíte doma, třeba o pauze mezi učením.

Nezapomínejte na čínské pravidlo, že první jedí oči. Dejte si záležet již při krájení surovin a nebojte se do jídla přidat jinou zeleninu dle chuti (třeba pekingské zelí, mungo klíčky či bambusové výhonky). Samozřejmě můžete přidat i maso, záleží na vás.

Určitě se nemusíte bát vyměnit klasický příbor za hůlky. Díky nim totiž budete jíst pomaleji a celkově sníte menší množství, což se může hodit při shazování vánočních kil navíc.

Nudle se dají připravit na milion způsobů.

Nudle se dají připravit na milion způsobů. Zdroj:  indochinekitchen.com

Připravte si (na 4 porce):

  • 400 g nudlí (rýžové nebo vaječné)
  • 8 větších žampionů
  • 1 červená paprika
  • 2 vejce
  • pár růžiček brokolice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • kari
  • sladkou papriku
  • olej (nejlépe sezamový)

 

Čínské nudle se dají připravovat na mnoho způsobů.

Čínské nudle se dají připravovat na mnoho způsobů.

Postup

Žampiony a zeleninu omyjte. Brokolici rozeberte na malé růžičky, papriku pokrájejte na tenké nudličky. Houby nakrájejte na plátky. Vejce rozšlehejte v hrnečku spolu se solí a sladkou paprikou. Poté opečte na rozpálené pánvi s trochou oleje omeletu. Hotovou ji potrhejte. Pánev poté očistěte.

Zeleninu a žampiony zprudka orestujte na malém množství oleje (asi 2 lžíce) a poté přidejte kousky omelety. Nudle uvařte ve slané vodě, sceďte a promíchejte s trochou oleje/másla, aby se neslepily. Přidejte je ke směsi a dochuťte sójovou omáčkou, solí a kari kořením.

Foto: Zuzana Holmanová, indochinekitchen.com

Zuzana Holmanová

Zuzana Holmanová

Psaní je pro mě skvělým způsobem, jak vyjádřit své názory i pocity. Baví mě jen tak nechat klouzat tužku po papíře (nebo prsty po klávesnici) a těšit se z přibývajících řádků. Mým snem je stát se spisovatelkou literatury pro děti a mládež

Zanechte komentář