Pankrácký Rynek nabídne poctivé potraviny pod jednou střechou

Na talíři / 12.5.2014

20. května se otevře Pankrácký Rynek, kde najdete kvalitní potraviny a právě kvalita bude na prvním místě.

Už nejsme odpadkovým košem Evropy! Žádný kuřecí separát, křehčené maso nebo nákupy kvalitnějšího zboží v zahraničí.  V květnu se otevře Pankrácký Rynek, kde půjde hlavně o kvalitu a původ potravin, a to na prvním místě.

V redakci jsme si přečetli úvodní odstavec tiskové zprávy a radostí jsme plesali. Konečně! Konečně se otevírá místo, kde seženeme prvotřídní potraviny. Pankrácký Rynek otevře 20. května a nabídne sezónní a tradiční potraviny a produkty, maso, ryby, zeleninu, koření a nejrozličnější delikatesy. Práce probíhaly v plném proudu a architekti si dali záležet. Inspirovali se dobou tradičních středoevropských rynků a malebnými francouzskými trhy, kde je těžké odolat sklence vychlazeného bílého vína.

Mysleli jsme si, že už nemůžeme být nadšenější, ale Pankrácký Rynek nebude pouze místem, kde potraviny nakoupíte, v samotném centru Rynku vyroste Perfect Bistro, kde se bude vařit z nabízených potravin.

Na projektu se podílí známý český šéfkuchař Filip Sajler, který práci s kvalitními surovinami prosazuje již dlouho. „Recept, se kterým určitě u hostů zabodujeme, obsahuje kvalitní ingredience, tradiční kuchařský postup, jednoduchost a cit pro detail,“ s úsměvem odpověděl na otázku, co bude Bistro návštěvníkům nabízet. Skončila doba sýrů sýrového typu nebo buřtů ze sóji, mouky a vody. Už brzy nastane etapa poctivých potravin pod jednou střechou.

Vizualizace vypadá opravdu pěkně. Zdroj: pankrackyrynek.cz

Vizualizace vypadá opravdu pěkně. Zdroj: pankrackyrynek.cz

[one_fourth]

Pankrácký Rynek, Na Strži 1721/63, 140 62 Praha 4
Tel.: 734 370 396

[/one_fourth]

Všechny informace, nejen o otevření Rynku, najdete na webových stránkách nebo na facebooku. Jste-li však nedočkaví jako my, zkuste několik receptů. Uvidíte, co vás bude čekat.

 

RIB EYE STEAK SE SALSOU CRIOLLA / 4 porce

  • 4 steaky (každý kus 250 g)
  • panenský olivový olej
  • havajská černá sůl

Příprava:

Steaky potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Před grilováním nesolíme, aby sůl nevytahovala z masa drahocennou šťávu, po upečení osolíme havajskou solí.

SALSA

  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 zelené papriky
  • 3 rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šálek nakrájené ploché petrželky
  • 1/2 šálku panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku vinného červeného octa
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Cibuli, červenou papriku a rajčata bez jadýrek jemně nasekáme. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno. Vše smícháme s olejem a octem, solí a pepřem.

Tip Filipa Sajlera!

Potraviny, které nemusí cestovat na velkou vzdálenost, se udržují čerstvější a tím i nutričně hodnotnější a senzoricky bohatší.

Na Pankráckém Rynku v Praze ochutnáte poctivě zpracované evropské i lokální suroviny, takže jako zákazník víte, odkud jídlo pochází a jakou urazilo cestu.

RIB EYE, Zdroj: Pankrácký Rynek

RIB EYE. Zdroj: Pankrácký Rynek

GRILOVANÁ KUKUŘIČNÁ KUŘECÍ PRSA A LEHKÝM SALÁTEM

4 porce

  • 4 ks kukuřičná kuřecí prsa s kůží a kostí
  • maldonská sůl
  • 200 g másla
  • plocholistá petržel
  • olivový olej extra virgin
  • 0,2 l piva Gambrinus 1
  • 100 ml medu
  • 20 g zázvor

salát:

  • 100 g sladké kukuřice
  • 50 g polníček
  • bílý pepř čerstvě mletý
  • 3 ks řapík z řapíkatých celerů
  • 2 ks jablko
  • 1 ks citrón
  • olivový olej
  • 150 g zakysaná smetana

Máslo nakrájíme na plátky, obalíme v soli a sekané petrželové nati, vložíme pod kůži na kuřecí prso. Med, pivo a jemně strouhaný čerstvý zázvor rozmícháme v hladkou emulzi. Vložíme do ní prsa a necháme 6 hodin odležet. Poté grilujeme zvolna a dozlatova.

Řapík a jablko oloupeme, nakrájíme najemno, zakápneme citrónem a olivovým olejem, přidáme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme bílým pepřem, smícháme s kukuřicí, polníčkem a jemně promícháme. Ihned servírujeme s pečeným kuřetem.

Aby se recept povedl, kupujte prvotřídní potraviny. Pankrácký Rynek nabízí poctivé potraviny pod jednou střechou – sezonní produkty, maso, ryby, zeleninu, koření a nejrozličnější delikatesy nabídnou nejen stálí prodejci, ale také farmáři právě ve chvíli, kdy mají potraviny tu nejlepší sezonu.

Otvíráme 20. 5. 2014.

Zdroj perexové fotografie: Pankrácký Rynek

Alice Jendelová

Alice Jendelová

Jsem holka plná protikladů. Ačkoliv už věkem přes 20, stejně milovnice pohádek, Hello Kitty a hlavně Harryho Pottera. Ačkoliv už ne studentka, stejně sběratelka lepíků, notýsků, zvýrazňovačů a všelijakých dalších roztomilostí a nutností z papírnictví. Ačkoliv milovnice domova a svého klidu, stejně cestovatelka celým srdcem s mnoha cestovatelskými sny. A ačkoliv kuchtička, co mnohokrát něco připálí a zaneřádí celou kuchyň, stejně redaktorka sekce Na talíři. ♥

Zanechte komentář