Máme tu nového Babicu?

Na talíři / 7.3.2014

V českých kuchyních začíná pomalu docházet k další zvrácenosti a je třeba si na ni dát pozor včas!

Tak schválně, je to asi měsíc a půl zpátky, kdy měl někdo z vašich přátel na facebooku fotky skvělých domácích koblih. Že ano? Bylo tomu tak i na mé zdi a mně to začalo být divné. To najednou všichni zjistili, že si nemusejí  všechno kupovat, ale mohou si to (stejně jako tomu bylo za našich babiček) upéct či uvařit?

Z omylu mě však vyvedla moje setra, když mi začala vyprávět, jak Láďa Hruška pekl v televizi koblihy. Byla jsem skeptická. Láďa Hruška? Ten, který dělá reportáže o tom, proč padá chleba namazanou stranou dolů? Ano, ten.

Sestra koblihy udělala a byly dobré. Pořád jsem však byla skeptická. Neustále mi v hlavě blikal červený vykřičník, že něco není v pořádku. A ono opravdu není.

Zkoušeli jste taky koblihy podle Ládi Hrušky? Zdroj: sxc.hu

Zkoušeli jste taky koblihy podle Ládi Hrušky? Zdroj: sxc.hu

Jak jsme již zvyklí, píše se hlavně o tom, co je špatné, co se nepovedlo. Málokdy se někdo pochválí, vyzdvihne za dobře odvedenou práci. Ale než se tedy do mě pustíte,  tady není co chválit. Recept na domácí koblihy najdete v každé kuchařce. A ten od Ládi Hrušky se nijak výrazně neliší. Takže se zase všichni proberme a nenechme se zbláznit jednou reportáží.

Protože koblihami to začalo. A musím říct, že to začalo pěkně, ale znáte to, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Za chvíli totiž může dojít k tomu, že budete pod vedením nového kulinářského guru vařit kuřecí kůže. A neříkejte mi, že byste se tímhle chlubili?!

Ovšem ani tohle ve mně nebudilo touhu vás varovat. Spoléhala jsem na selský rozum občanů a doufala, že nevezmeme všichni útokem řeznictví a nevykoupíme kuřecí kůže. K varování okolí mě donutil obyčejný smažák. Láďa Hruška přišel se skvělým tipem, jak si ušetřit čas obalováním sýru v trojobalu a jeho smažením.

Vy místo toho budete hledat větší hrnek, složitě ho vymazávat máslem, strouhat sýr,  vrstvit vše v hrnku a pak,  v době, kdy my už budeme mít dávno obalený sýr, hrnek strčíte do mikrovlnné trouby na pět minut. Doba našeho smažení bude zhruba stejná.

Nějak nevím, co je na tom rychlejšího a úžasnějšího. Možná je celý ten fígl v tom, že si ten smažák můžete udělat přímo v kanceláři jako on. No tak to potom jo… Jen si tam nezapomeňte přinést to struhadlo, nebo si kupte sýr nastrouhaný, ale to už vás vyjde celkem draho. To, že si smažený sýr uděláte doma za pár korun, víme snad taky všichni už dávno, ne? Ale asi nevíme, protože nejhorší věc na tomto novém kuchařském seriálu je ta, že recepty posílají diváci. Vy. My!

Zrodila se nová gastronomická hvězda. A já doufám, že vedle Babici a blafů z mimibazaru nebude zářit moc dlouho.

Zdroj perexové fotografie: sxc.hu

Zdroj videa: youtube.cz

Alice Jendelová

Alice Jendelová

Jsem holka plná protikladů. Ačkoliv už věkem přes 20, stejně milovnice pohádek, Hello Kitty a hlavně Harryho Pottera. Ačkoliv už ne studentka, stejně sběratelka lepíků, notýsků, zvýrazňovačů a všelijakých dalších roztomilostí a nutností z papírnictví. Ačkoliv milovnice domova a svého klidu, stejně cestovatelka celým srdcem s mnoha cestovatelskými sny. A ačkoliv kuchtička, co mnohokrát něco připálí a zaneřádí celou kuchyň, stejně redaktorka sekce Na talíři. ♥

Zanechte komentář



Vaše názory

  • Bonnie

    No, Hruška asi brzo bude vařit z ho*en, promiňte mi to slovo, ty jsou totiž nejlevnější a každodenně k dostání a zcela čerstvá!

    Bohužel je vidět jak televize stále funguje na mozky lidí, ale zaplaťpánbůh díky tomu rozeznáme inteligentní jedince od těch, kteří nemaj vlastní mozek.

  • Kristýna Szkanderová

    Tak ten článek mi mluví z duše. WTF blesklo se mi dnes hlavou, když jsem na FB viděla nasdílený recept na pizzu z pomazánkového másla. Nevěřícně jsem si pustila vide, kde pan inspektor Hruška smíchá kelímek pomazánkového másla s moukou a pokládá jej za nejzdravější a nejrychlejší pizzu, po které se doma jen zapráší!

    http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/levne-a-chutne-pripravte-si-domaci-pizzu-z-pomazankoveho-masla-i-pro-celiaky.html

    • Alice Pazderová

      Páni! To mi uteklo…Škoda, že byl článek napsán dřív, než jsem si tohohle všimla..(nebo je to možná dobře) 🙂

  • Kristýna Szkanderová

    asi spíš dobře, že ti to uniklo. Já netuším, kdo by s nadšením mohl vykydnout kelímek pomazánkového másla, smíchat s moukou a považovat to za pizza těsto. Snad jen maminky z minibazaru!