Foodparade rozparádí vaše chuťové pohárky!

Na talíři / 30.8.2013

Pokud máte rádi gastrofestivaly na úrovni, nesmíte minout právě Foodparade. Přijměte pozvání do světa těch nej lahůdek.

Areál pražského zámku Trója o víkendu 7. a 8. 9. 2013 ožije v duchu té nejlepší gastronomie, koná se zde totiž již třetí ročník festivalu Foodparade. Jednodenní vstupenky na tuto skvělou akci můžete zakoupit v předprodeji nebo s malou přirážkou i na místě, v ceně dostanete navíc 20 chefů, jimiž budete moci platit za ochutnávkové porce.

Restaurace, které můžete ochutnat:

  • La Truffe
  • Dock House
  • Dolce Villa Hotel
  • Greenhouse
  • Krystal Mozaika Bistro
  • Máneska
  • Molekulární catering
  • Mozaika
  • Občanská Plovárna
  • Sushitime
  • U Modré Kachničky Original
  • U Modré Kachničky Retro

a další…

Každý chef zastupuje reálnou finanční hodnotu 10,- Kč a je jediným platidlem, za nějž nakoupíte. Nemusíte se bát, že budete muset chodit ke vstupu pro každý další nákup, protože chefy nakoupíte i na stáncích v areálu, ale také u prodejců, kteří se budou po areálu pohybovat. Nic vás tak nebude brzdit ve vychutnávání těch nej lahůdek.

Na první zářijový víkend, kdy se Foodparade odehraje, chystá pořádající škola vaření Chefparade kromě degustačních menu výborných restaurací i bohatý gastroprogram. Na samotném festivalu vyvrcholí soutěž I Love Food, v níž budou účastníci soutěžit o ceny v celkové hodnotě 50 tisíc korun těmi nejlepšími recepty z dýně.

Kromě restaurací si budete moci vybrat i v sekci delikates, kde například ochutnáte ty nejlepší palačinky z mobilní palačinkárny Galetka, nebo laskominy z vynikající cukrárny Saint Tropez. V rámci této sekce ochutnáte třeba také tradiční francouzské pečivo z pekařství La Petite France. Všechny ty dobroty můžete zapít třeba pivem z pivovaru Chotěboř, kávou ze stánku Doubleshot nebo nealko koktejly s vodou Mattoni.

foodparade

Prostředí na úrovni, to je Foodparade.

Doprovodný program nebude rozhodně fádní, dozvíte se na vlastní kůži o molekulární nebo hmyzí kuchyni od těch nejpovolanějších. Naživo bude také britská velvyslankyně Jan Thompson vařit své oblíbené jídlo, pošírovaného skotského lososa zauzeného jablečným dřevem, se salátem z celeru a jablek a křenovým krémem.

Na Foodparade se tedy rozhodně nebudete nudit, potkáme se? Více informací na foodparade.cz.

Zdroj fotografií: www.foodparade.cz

Karolína Kounová Roubíčková

Karolína Kounová Roubíčková

Velmi ráda vařím (a jím) stále něco nového a ještě raději o tom píšu. Více z mého světa točícího se okolo jídla naleznete na mém blogu http://svasniprojidlo.blogspot.com/.

Zanechte komentář