Kuře na paprice

Připravte si kuře na paprice

Na talíři / 13.11.2012

Kuře na paprice je prostě klasika, která nezklame. Rozhodně se nemusíte bát jeho přípravy, nejde o nic náročného. S naším receptem to snadno zvládnete!

Budete potřebovat (množství vyjde na 6 porcí):

  • 1 kuře
  • 1 cibuli
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíci sladké papriky
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžíci másla
  • sůl, pepř

 Jak na to:

Kuře dobře omyjte a osušte. Nyní naporcujte na 8 dílů. Na troše oleje či másla opečte kuře. Poté maso vyjměte a dejte na talíř.

Kuřecí maso

Kuřecí maso je vděčnou surovinou. Zdroj: photl.com

Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nasypte do hrnce (kastrolu) a smažte ji, dokud nezesklovatí. Zaprašte moukou a krátce osmahněte.

Nyní vraťte maso do hrnce, zalijte hrnkem vývaru, přidejte kuličky nového koření a přiklopte poklicí. Duste přibližně 40 minut, dokud maso nezměkne. Průběžně nezapomínejte podlévat drůbežím vývarem.

Kuře vyndejte o oderte. Máslo s moukou smíchejte a vzniklou hroudu hoďte do vývaru. Pomalu rozšlehejte metličkou, aby nevznikly v omáčce žmolky. Povařte 10 minut a poté vlijte smetanu. Nechte přijít k varu, poté odstavte ze sporáku.

Omáčku proceďte před sítko a přilijte na obranné kuře. Podávejte s knedlíkem nebo domácími těstovinami.

Tip na závěr: Pokud chcete snížit kalorickou hodnotu pokrmu, odstraňte z kuřete před přípravou kůži a místo klasické smetany použijte 15% zakysanou.

Zuzana Holmanová

Zuzana Holmanová

Psaní je pro mě skvělým způsobem, jak vyjádřit své názory i pocity. Baví mě jen tak nechat klouzat tužku po papíře (nebo prsty po klávesnici) a těšit se z přibývajících řádků. Mým snem je stát se spisovatelkou literatury pro děti a mládež

Zanechte komentář