Chlebíčky

Prague Food Festival vypukne již zítra

Na talíři / 23.5.2013

Od zítřka do neděle máte unikátní možnost ochutnat pokrmy z těch nejlepších pražských restaurací na jednom místě.

Vstupenky jste mohli zakoupit v síti Ticketpro, pokud jste je ale promeškali, nevěšte hlavu. Zakoupit je můžete přímo na místě v době konání festivalu. Základní vstupenka na místě stojí 450 Kč, získáte v ní však více než jen vstup. Část peněz vám promění v Grandy, pomocí nichž budete moci platit za jednotlivé delikatesy v areálu. Prague Food Festival proběhne 24. – 26. května 2013 v Královské zahradě Pražského hradu. Letošní ročník je již sedmým ročníkem této gastronomické události, která se letos nese v duchu motta „nejezte blbě“.

Restaurace, na které se můžete těšit

AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE • U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP •

 

PFF2013Program však kromě famózních degustací za hubičku nabídne mnohem více. Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji.

Pořadatelé se poučili z minulých let, takže letos jsou návštěvníkům k dispozici zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“. Přímo na jednotlivých stáncích budou probíhat workshopy s šéfkuchaři restaurací, máte tak neopakovatelnou možnost zjistit, jak se dělá fine dining z lokálních surovin s michellinským kuchařem Romanem Paulusem nebo zjistit všechny informace o hovězím mase Black Angus se Stevenem Trumpfhellerem.

V Míčovně Pražského hradu pak bude probíhat doprovodný program, počet vstupenek na tuto událost je však omezen. Můžete navštívit Institut chuti a slepou ochutnávku se SPAR Premium a dalšími delikatesami, řízené degustace vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými experty nebo kurzy vaření pro rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool.

Zdroj fotografií:

Perexová fotografie: SXC.hu

Logo PFF: www.praguefoodfestival.cz

Karolína Kounová Roubíčková

Karolína Kounová Roubíčková

Velmi ráda vařím (a jím) stále něco nového a ještě raději o tom píšu. Více z mého světa točícího se okolo jídla naleznete na mém blogu http://svasniprojidlo.blogspot.com/.

Zanechte komentář